Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustome baklažanus, panašaus dydžio gabalėliais – svogūnus, peilio plokštuma suspaudžiame česnakų skilteles. Viską dedame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Kepame apie 20–25 minutes, kol baklažanai taps visiškai minkšti ir truputį apskrus.
Kukulių masės ir įdaro paruošimas
10
Min
Maisto kombainu iki trupinių susmulkiname kvietinę duoną. Ten pat suberiame kietąjį sūrį, virtus lęšius, petražoles ir iškepusias daržoves. Viską sutriname iki pastos konsistencijos. Mocarelą supjaustome nedideliais kubeliais.
Kukulių formavimas
10
Min
Aliejumi sudrėkintomis rankomis imame po saujelę baklažanų pastos, į jos vidurį dedame gabaliuką sūrio ir suformuojame nemažą, saujos dydžio kukulaitį. Juos dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Suformuotus kukulius apšlakstome aliejumi ir siunčiame į karštą orkaitę kepti apie 20 minučių, kol apskrus.
Pomidorų padažo gamyba
15
Min
Pasigaminame pomidorų padažą. Smulkiai supjaustome svogūną ir česnako skilteles, viską apkepame keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Po 5 minučių, kai svogūnai taps minkšti ir beveik skaidrūs, į keptuvę dedame pomidorų pastos ir ją trumpai apkepame. Tada keptuvėn siunčiame supjaustytus pomidorus, pagardiname druska ir pipirais, įmetame šakelę baziliko ir kepame uždengę dangčiu, kol suminkštės ir paleis sultis.
Sultinio paruošimas
5
Min
Puodelyje pasiruošiame sultinį. Dedame kupiną šaukštelį skysto „Maggi“ daržovių sultinio ir užpilame verdančiu vandeniu. Išmaišome, paragaujame, ar patinka sodrumas. Sultinį supilame į keptuvę ir uždengę dangčiu dar paverdame apie 10 minučių, kol pomidorai visai suvirs.
Patiekalo patiekimas
5
Min
Iš orkaitės traukiame iškepusius kukulius ir patiekiame su naminiu pomidorų padažu.
Baklažanų ir svogūnų apkepimas
6
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustome baklažanus, panašaus dydžio gabalėliais – svogūnus, peilio plokštuma suspaudžiame česnakų skilteles. Viską dedame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Kepame apie 20–25 minutes, kol baklažanai taps visiškai minkšti ir truputį apskrus.
Kukulių masės ir įdaro paruošimas
6
Maisto kombainu iki trupinių susmulkiname kvietinę duoną. Ten pat suberiame kietąjį sūrį, virtus lęšius, petražoles ir iškepusias daržoves. Viską sutriname iki pastos konsistencijos. Mocarelą supjaustome nedideliais kubeliais.
Kukulių formavimas
6
Aliejumi sudrėkintomis rankomis imame po saujelę baklažanų pastos, į jos vidurį dedame gabaliuką sūrio ir suformuojame nemažą, saujos dydžio kukulaitį. Juos dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Suformuotus kukulius apšlakstome aliejumi ir siunčiame į karštą orkaitę kepti apie 20 minučių, kol apskrus.
Pomidorų padažo gamyba
6
Pasigaminame pomidorų padažą. Smulkiai supjaustome svogūną ir česnako skilteles, viską apkepame keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Po 5 minučių, kai svogūnai taps minkšti ir beveik skaidrūs, į keptuvę dedame pomidorų pastos ir ją trumpai apkepame. Tada keptuvėn siunčiame supjaustytus pomidorus, pagardiname druska ir pipirais, įmetame šakelę baziliko ir kepame uždengę dangčiu, kol suminkštės ir paleis sultis.
Sultinio paruošimas
6
Puodelyje pasiruošiame sultinį. Dedame kupiną šaukštelį skysto „Maggi“ daržovių sultinio ir užpilame verdančiu vandeniu. Išmaišome, paragaujame, ar patinka sodrumas. Sultinį supilame į keptuvę ir uždengę dangčiu dar paverdame apie 10 minučių, kol pomidorai visai suvirs.
Patiekalo patiekimas
6
Iš orkaitės traukiame iškepusius kukulius ir patiekiame su naminiu pomidorų padažu.
Receptas PDF formatu
Ačiū už įvertinimą!
Mes laukiame jūsų apžvalgos!
Jūs jau įvertinote šį receptą / produktą.
Spustelėkite žvaigždžių, kurias norite apdovanoti, skaičių: kuo didesnis skaičius, tuo geresnis įvertinimas.
Komentarai 0