Ėriukas prancūziškai
85
Min
Lengva
600
g
Sausų baltųjų pupelių
50
g
Sviesto
1000
g
Ėriuko
1
Svogūno
3
Gvazdikų galvučių
1
Česnako skiltelių
1
Kubas
20
g
Žolelių mišinio
.
Rodyti maistines vertes
Energija
237.62 kcal
Angliavandeniai
28.6 g
Baltymas
11.45 g
Riebalai
9.44 g
Informacija apie porciją
Instrukcija
85 Minučių
Pasiruošimas
15 Min
Nulupti svogūną ir įsmeigti į jį gvazdikų galvutes. Pamerkti pupeles į šalto vandens indelį per naktį kartu su svogūnu, česnako skiltele.
Nuplauti pupeles ir virti jas pusantros valandos, tada nupilti vandenį, įberti druskos, pipirų ir palikti pastovėti.
Ėriuko paruošimas
50 Min
Padalinti į dvi lygias dalis sviestą ir palikti atšilti iki kambario temperatūros. Ėrieną įtrinti Maggi Persilade prieskoniais, aptepti pirmąja dalimi sviesto ir padengti visą paviršių smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Kepti mėsą orkaitėje 220 temperatūroje 50 minučių, dažnai apipilant ją kepimo metu susidariusiomis sultimis.
Padažo paruošimas
20 Min
Išėmus mėsą iš skardos, pašildyti kepimo metu susidariusį skystį pačioje kepimo skardoje. Įpilti vieną stiklinę paruošto daržovių Maggi Bio sultinio ir virti maišant, kol išgaruos maždaug pusė skysčio. Skystį nukošti, pasūdyti ir įberti pipirų. Į pupeles įdėti likusį sviestą, pupeles paskirstyti lėkštėje, ėriuko koją serviruoti ant viršaus. Padažą patiekti šalia.
Komentarai 0