Falafeliai su moliūgo minkštimu
90
Min
Iššūkis
350
g
Moliūgo
3
Šaukštai
Alyvuogių aliejus
2
Svogūno
2
Česnako skiltelių
1
a.š
Malto kumino
0.5
a.š
Maltos saldžiosos paprikos
2
Kiaušinių
100
g
Maltų džiūvėsėlių
1
a.š
Druskos
1
a.š
Pipirų
500
ml
Aliejaus
5
Šaukštai
Graikiško jogurto
1
Žalios citrinos
700
g
Konservuotų avinžirnių
.
Rodyti maistines vertes
Energija
1106.27 kcal
Angliavandeniai
48.26 g
Baltymas
16.5 g
Riebalai
96.78 g
Informacija apie porciją
Instrukcija
90 Minučių
Pasiruošimas
20 Min
Svogūnus ir česnakus susmulkinkite ir pamaišydami kepkite keptuvėje įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol ims karamelizuotis, pagardinkite druska, pipirais bei kuminais.
Moliūgo paruošimas
30 Min
Moliūgą pašlakstykite šaukštu aliejaus, pagardinkite druska ir kepkite 200 °C orkaitėje, kol bus minkštas, maždaug 25 min. Tada atvėsinkite.
Falafelių ruošimas
20 Min
Avinžirnius kiaurasamtyje perliekite vandeniu ir palikite apdžiūti. Tada suberkite juos į dubenį ir su moliūgu, svogūnu, česnaku, saldžiąja paprika, išplaktais kiaušiniais sutrinkite iki rupios košės. Įmaišykite MAGGI prieskonius, džiūvėsėlius, druskos, pipirų pagal skonį.
Mažame puode įkaitinkite aliejų.
Kepimas
20 Min
Mažame puode įkaitinkite aliejų. Delnais formuokite avinžirnių masės kamuoliukus ir po kelis virkite ant didesnės nei vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus. Tada išgriebkite ant popierinio rankšluosčio. Pagardui visus ingredientus suplakite. Falafelius ragaukite su žalumynais ir pagardu (4-5 šaukštų natūralaus jogurto, 1/2 laimo sulčių, druskos pagal skonį)
Komentarai 0