Filo tešlą atitirpinkite – palikite 1-2 val. kambario temperatūroje arba iš vakaro tešlą iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą.
Įdaro paruošimas
20
Min
Įdarui bulves ir morką išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, užberkite MAGGI prieskonius ir sutrinkite iki košės. Palikite įdarą atvėsti.
Pyragėlių gaminimas
20
Min
Du filo tešlos lapus patieskite ant stalo, patepkite sviestu ir užklokite po antrą lapą ant viršaus. Tada šiuos dvigubus lapus supjaustykite maždaug 5 cm pločio juostomis, ties viduriu jas perpjaukite skersai. Ant kiekvienos juostos krašto dėkite šaukštą įdaro ir suvyniokite kaip vyniojamos samosos – kad gautųsi trikampiai pyragėliai. Tą patį padarykite su likusiais dviem filo tešlos lapais.
Kepimas
15
Min
Sudėkite pyragėlius ant kepimo popieriumi arba folija išklotos skardos ir kepkite 200 °C orkaitėje maždaug 15 min. (Arba samosas gruzdinkite aliejuje.)
Tešlos paruošimas
4
Filo tešlą atitirpinkite – palikite 1-2 val. kambario temperatūroje arba iš vakaro tešlą iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą.
Įdaro paruošimas
4
Įdarui bulves ir morką išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, užberkite MAGGI prieskonius ir sutrinkite iki košės. Palikite įdarą atvėsti.
Pyragėlių gaminimas
4
Du filo tešlos lapus patieskite ant stalo, patepkite sviestu ir užklokite po antrą lapą ant viršaus. Tada šiuos dvigubus lapus supjaustykite maždaug 5 cm pločio juostomis, ties viduriu jas perpjaukite skersai. Ant kiekvienos juostos krašto dėkite šaukštą įdaro ir suvyniokite kaip vyniojamos samosos – kad gautųsi trikampiai pyragėliai. Tą patį padarykite su likusiais dviem filo tešlos lapais.
Kepimas
4
Sudėkite pyragėlius ant kepimo popieriumi arba folija išklotos skardos ir kepkite 200 °C orkaitėje maždaug 15 min. (Arba samosas gruzdinkite aliejuje.)
Receptas PDF formatu
Ačiū už įvertinimą!
Mes laukiame jūsų apžvalgos!
Jūs jau įvertinote šį receptą / produktą.
Spustelėkite žvaigždžių, kurias norite apdovanoti, skaičių: kuo didesnis skaičius, tuo geresnis įvertinimas.
Komentarai 0