Iš žąsies išimame riebalinę dalį, ją supjaustome gabaliukais ir trumpai pakepame keptuvėje. Pakepintus spirgučius sumaišome su ketvirčiais supjaustytais obuoliais. Į šį mišinį įberiame druskos, smulkiai pjaustyto česnako skilteles ir susmulkintą rozmariną. Taip pat įdedame vištienos prieskonių, jais ištriname ir žąsies vidų.Žąsį prikemšame obuolių ir spirgučių mase.
Kepimas
140
Min
Ją uždengiame folija ir kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. 1 kg žąsies kepa apie 40 minučių, tad pagal žąsies svorį skaičiuokite kepimo laiką. Po valandos kepimo foliją nukelkite, užpilkite paruoštu vištienos sultiniu ir toliau kepkite uždengę. Praėjus reikiamam laikui patikrinkite žąsį peiliu, ar iškepė. Jeigu mėsa dar rausva, kepkite papildomai atidengtoje skardoje (iki valandos).
Žąsies paruošimas
2
Iš žąsies išimame riebalinę dalį, ją supjaustome gabaliukais ir trumpai pakepame keptuvėje. Pakepintus spirgučius sumaišome su ketvirčiais supjaustytais obuoliais. Į šį mišinį įberiame druskos, smulkiai pjaustyto česnako skilteles ir susmulkintą rozmariną. Taip pat įdedame vištienos prieskonių, jais ištriname ir žąsies vidų.Žąsį prikemšame obuolių ir spirgučių mase.
Kepimas
2
Ją uždengiame folija ir kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. 1 kg žąsies kepa apie 40 minučių, tad pagal žąsies svorį skaičiuokite kepimo laiką. Po valandos kepimo foliją nukelkite, užpilkite paruoštu vištienos sultiniu ir toliau kepkite uždengę. Praėjus reikiamam laikui patikrinkite žąsį peiliu, ar iškepė. Jeigu mėsa dar rausva, kepkite papildomai atidengtoje skardoje (iki valandos).
Receptas PDF formatu
Ačiū už įvertinimą!
Mes laukiame jūsų apžvalgos!
Jūs jau įvertinote šį receptą / produktą.
Spustelėkite žvaigždžių, kurias norite apdovanoti, skaičių: kuo didesnis skaičius, tuo geresnis įvertinimas.
Komentarai 2