
Kalėdinė žąsis, įdaryta obuoliais
Šis patiekalas buvo optimizuotas 7 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius: Čia
Patarimai ir triukai
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Eksportuoti ingredientus
Pasirinkite iš ingredientų sąrašo
Rodyti maistines vertes
Instrukcija
Žąsies paruošimas
15 MinKepimas
140 Min
Žąsies paruošimas 2
Iš žąsies išimame riebalinę dalį, ją supjaustome gabaliukais ir trumpai pakepame keptuvėje. Pakepintus spirgučius sumaišome su ketvirčiais supjaustytais obuoliais. Į šį mišinį įberiame druskos, smulkiai pjaustyto česnako skilteles ir susmulkintą rozmariną. Taip pat įdedame vištienos prieskonių, jais ištriname ir žąsies vidų.Žąsį prikemšame obuolių ir spirgučių mase.

Kepimas 2
Ją uždengiame folija ir kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. 1 kg žąsies kepa apie 40 minučių, tad pagal žąsies svorį skaičiuokite kepimo laiką. Po valandos kepimo foliją nukelkite, užpilkite paruoštu vištienos sultiniu ir toliau kepkite uždengę. Praėjus reikiamam laikui patikrinkite žąsį peiliu, ar iškepė. Jeigu mėsa dar rausva, kepkite papildomai atidengtoje skardoje (iki valandos).
Receptas PDF formatu
parsisiųstiAčiū už įvertinimą!
Mes laukiame jūsų apžvalgos!
Jūs jau įvertinote šį receptą / produktą.
Spustelėkite žvaigždžių, kurias norite apdovanoti, skaičių: kuo didesnis skaičius, tuo geresnis įvertinimas.
Komentarai 0