Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paelija su krevetėmis ir žirneliais

0
55 Min
Tarpinis

Ingredientai

-
4 Porcijos
+

Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius: Čia

2 
Pomidorų
300  g
Apvalių ryžių
3 
Česnako skiltelių
1 
Svogūno
300  g
Krevečių (be lukštų)
200  g
Šaldytų žirnelių
150  g
Žaliųjų ankštinių pupelių
0.5 
Paprikos
2  Šaukštai
Alyvuogių aliejaus
100  ml
Sauso baltojo vyno
1 
Citrinos
0.5  a.š
Maltos saldžiosos paprikos
2  a.š
Druskos
1 
Šviežio rozmarino šakelės
0.5  a.š
Šafrano

Patarimai ir triukai

Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.

Eksportuoti ingredientus

Pasirinkite iš ingredientų sąrašo

Kopijuoti
Ingredientai dabar yra jūsų mainų srityje
.

Rodyti maistines vertes

Energija
332 kcal
Angliavandeniai
42.78 g
Baltymas
15.5 g
Riebalai
8.95 g
Informacija apie porciją
Gaminkime

Instrukcija

55 Minučių
Pomidorų paruošimas
5 Min
Pomidorams peiliu padarykite nedideles įpjovas, sudėkite į verdantį vandenį ir palaikykite 1-2 min., tada išgriebkite į dubenį. Kai atvės, perpjaukite, pašalinkite sėklas ir odelę. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.
Sultinio paruošimas
5 Min
Maggi BIO daržovių sultinį sumaišykite su vandeniu, sultinį užvirinkite ir sudėkite į jį šafrano prieskonius, pamaišykite. Palikite ant viryklės, kad būtų karštas.
Paelijos gaminimas
15 Min
Paelijos keptuvėje (ne mažesnėje nei 25 cm skersmens) įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūną, česnaką ir papriką. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol suminkštės. Užpilkite vyną ir 1-2 min. maišydami kaitinkite. Paskui įmaišykite pomidorų tyrę ir maltą saldžiąją papriką. Tada sudėkite pupelių ankštis. Viską išmaišykite.
Paelijos gaminimas
30 Min
Išvirkite ryžius, juos suberkite į keptuvę ir pamaišydami kaitinkite maždaug 1 min. ant vidutinės kaitros. Po to ant ryžių supilkite MAGGI sultinį, įdėkite rozmarino šakelę, pamaišykite. Kai ims viskas lengvai virti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus, rozmarino šakelę išimkite. Paragaukite, jeigu reikia, įberkite druskos. Ryžių nebemaišykite. Po maždaug 10 min. ant ryžių sudėkite krevetes ir paskleiskite žirnelius. Keptuvę uždenkite dangčiu arba folija ir palikite ant nesmarkios ugnies dar 10-15 min. Po to karštį išjunkite ir dar 5 min. palikite keptuvę uždengtą. Sultinys turi būti susigėręs į ryžius. Išdalykite paeliją į lėkštes ir patiekite su citrinos ketvirčiais.
Paelija su krevetėmis ir žirneliais

Pomidorų paruošimas 4

Pomidorų paruošimas
: Pomidorų

Pomidorams peiliu padarykite nedideles įpjovas, sudėkite į verdantį vandenį ir palaikykite 1-2 min., tada išgriebkite į dubenį. Kai atvės, perpjaukite, pašalinkite sėklas ir odelę. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.

Paelija su krevetėmis ir žirneliais

Sultinio paruošimas 4

Sultinio paruošimas
: MAGGI BIO daržovių sultinio, Šafrano

Maggi BIO daržovių sultinį sumaišykite su vandeniu, sultinį užvirinkite ir sudėkite į jį šafrano prieskonius, pamaišykite. Palikite ant viryklės, kad būtų karštas.

Paelija su krevetėmis ir žirneliais

Paelijos gaminimas 4

Paelijos gaminimas
: Pomidorų, Česnako skiltelių, Svogūno, Žaliųjų ankštinių pupelių, Paprikos, Alyvuogių aliejaus, Sauso baltojo vyno, Maltos saldžiosos paprikos

Paelijos keptuvėje (ne mažesnėje nei 25 cm skersmens) įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūną, česnaką ir papriką. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol suminkštės. Užpilkite vyną ir 1-2 min. maišydami kaitinkite. Paskui įmaišykite pomidorų tyrę ir maltą saldžiąją papriką. Tada sudėkite pupelių ankštis. Viską išmaišykite.

Paelija su krevetėmis ir žirneliais

Paelijos gaminimas 4

Paelijos gaminimas
: Apvalių ryžių, Krevečių (be lukštų), Šaldytų žirnelių, MAGGI BIO daržovių sultinio, Citrinos, Druskos, Šviežio rozmarino šakelės

Išvirkite ryžius, juos suberkite į keptuvę ir pamaišydami kaitinkite maždaug 1 min. ant vidutinės kaitros. Po to ant ryžių supilkite MAGGI sultinį, įdėkite rozmarino šakelę, pamaišykite. Kai ims viskas lengvai virti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus, rozmarino šakelę išimkite. Paragaukite, jeigu reikia, įberkite druskos. Ryžių nebemaišykite. Po maždaug 10 min. ant ryžių sudėkite krevetes ir paskleiskite žirnelius. Keptuvę uždenkite dangčiu arba folija ir palikite ant nesmarkios ugnies dar 10-15 min. Po to karštį išjunkite ir dar 5 min. palikite keptuvę uždengtą. Sultinys turi būti susigėręs į ryžius. Išdalykite paeliją į lėkštes ir patiekite su citrinos ketvirčiais.

Receptas PDF formatu
parsisiųsti
Ačiū už įvertinimą!
Mes laukiame jūsų apžvalgos!

Jūs jau įvertinote šį receptą / produktą.

Spustelėkite žvaigždžių, kurias norite apdovanoti, skaičių: kuo didesnis skaičius, tuo geresnis įvertinimas.

Siųsti
Asset 10

Komentarai 0

0/4000
Įveskite savo vardą