Paprikų troškinys Peperonata su vištiena
61
Min
Lengva
2
Vištienos krūtinėlių
2
Kiaušinių
200
g
Maltų džiūvėsėlių
3
Spalvotų paprikų
100
g
Vyšninių pomidoriukų
1
Raudonojo svogūno
2
Česnako skiltelių
1
Poro
2
a.š
Alyvuogių aliejaus
2
a.š
Druskos
2
a.š
Pipirų
.
Rodyti maistines vertes
Energija
517.64 kcal
Angliavandeniai
55.84 g
Baltymas
21.07 g
Riebalai
22.58 g
Informacija apie porciją
Instrukcija
61 Minučių
Vištienos gaminimas
35 Min
Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Vištienos krūtinėles pamirkyti plakinyje, apvolioti džiuvėsėliuose, dar karta pamirkyti plakinyje ir vėl apvolioti džiuvėsėliais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ape 30 min. Jei turite temperatūrą matuojantį zondą, tuomet vištieną kepkite tol, kol vidinė temperatūra pasieks 85°C.
Troškinio gaminimas
25 Min
Į 0,5 l vandens įdėti sultinio kubelį ir virti, kol ištirps. Susmulkinti česnaką bei svogūną ir kepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant silpnos kaitros. Kai suminkštės ir pradės skleisti kvapą, sudėti griežinėliais pjaustytą porą. Užpilti du samčius sultinio, kad daržovės pradėtų troškintis. Pomidoriukus supjaustyti pusiau ar į keturias dalis ir taip pat dėti troškintis į keptuvę. Paprikas išvalyti ir suplėšyti arba supjaustyti stambiais gabaliukais. Sudėti į keptuvę ir troškinti apie 10 min. Jei trūksta sultinio, po truputį dapilti troškinimosi metu.
Troškinio patiekimas
1 Min
Troškinį geriausia pateikti gilesnėje lėkštėje. Ant viršaus sudėti riekelėmis supjaustytą vištieną. Nepamirškite pabarstyti druska ir pipirais.
Komentarai 0