Prancūziškas jautienos troškinys
150
Min
Tarpinis
200
g
Rūkytos šoninės
1
kg
Jautienos filė
3
a.š
Alyvuogių aliejaus
2
Šaukštai
Miltų
2
Morkų
2
Česnako skiltelių
30
g
Čiobrelių
20
g
Šviežių petražolių
2
Lauro lapų
750
ml
Raudonojo vyno
300
ml
Vandens
300
g
Pievagrybių
10
Svogūnų
80
g
Sviesto
10
g
Šviežių petražolių
2
a.š
Druskos
2
a.š
Pipirų
.
Rodyti maistines vertes
Energija
11288.6 kcal
Angliavandeniai
351.82 g
Baltymas
73.37 g
Riebalai
34.73 g
Informacija apie porciją
Instrukcija
150 Minučių
Gaminimas
20 Min
Įkaitintoje keptuvėje kepkite šoninę, kol ištirps riebalai, tada ją išgriebkite į troškintuvą. Į likusius keptuvėje riebalus sudėkite per pusę perpjautus svogūnus. Pamaišydami kepkite 5-7 min. ant vidutinės kaitros, tada išgriebkite į troškintuvą. Tada į keptuvę sudėkite gabaliukais supjaustytas morkas, pamaišydami kepkite 5-7 min. ant vidutinės kaitros, jeigu reikia, įpilkite dar šaukštą aliejaus. Apkeptas morkas išgriebkite į troškintuvą.
Mėsos troškinimas
120 Min
Ant kubeliais supjaustytos jautienos užberkite miltus, išmaišykite ir kepkite ant smarkios ugnies, kad visi kubelių šonai apskrustų, maždaug 3-4 min. Jei keptuvė nedidelė, iš pradžių apkepkite pusę mėsos, išgriebkite į troškintuvą. Tada apkepkite likusią mėsą ir sudėkite į troškintuvą. Taip pat įdėkite prieskonines žoleles, česnaką. Užpilkite vyną bei karštame vandenyje išmaišytą MAGGI sultino kubelį, įberkite druskos, pipirų. Viską užvirinkite ir uždengę troškinkite 2-2,5 val., kol mėsa bus visai minkšta.
Pievagrybių paruošimas
10 Min
Keptuvėje įkaitintame svieste ant smarkios ugnies pamaišydami kepkite pievagrybius, kol apskrus. Pagardinkite druska, pipirais. Grybus patiekite su troškiniu. Troškinys skanu su bulvių koše arba skrudintu prancūzišku batonu.
Komentarai 0