Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Paieška
  • Receptai
  • #tausokime maistą
  • Maggi Ambasadoriai
  • Maggi
  • Produktai
  • Prisijungti
  • Visi receptai
  • Greiti patiekalai
  • Grill patiekalai
  • Jūsų šventiniam stalui
  • Makaronų patiekalai
  • Mėsos patiekalai
  • Sriubos
  • Vegetariški patiekalai
  • Tausokime maistą kartu!
  • Kaip planuoti savo pirkinius?
  • Patarimai ir įkvėpimai
  • Apie Maggi
  • Renginiai
  • Visi produktai
  • Sultiniai
  • Padažai
  • Mišiniai antriems patiekalams
  • Prieskoniai
  • Greitai paruošiami patiekalai
Maggi
Maggi
  • Paieška
  • Receptai
  • #tausokime maistą
  • Maggi Ambasadoriai
  • Maggi
  • Produktai
  • Prisijungti
  • Visi receptai
  • Greiti patiekalai
  • Grill patiekalai
  • Jūsų šventiniam stalui
  • Makaronų patiekalai
  • Mėsos patiekalai
  • Sriubos
  • Vegetariški patiekalai
  • Tausokime maistą kartu!
  • Kaip planuoti savo pirkinius?
  • Patarimai ir įkvėpimai
  • Apie Maggi
  • Renginiai
  • Visi produktai
  • Sultiniai
  • Padažai
  • Mišiniai antriems patiekalams
  • Prieskoniai
  • Greitai paruošiami patiekalai
Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

(0)
140 Min
Tarpinis
Pirkti

Ingredientai

4 Porcijos

Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Žąsies
50  g
Sviesto
100  g
Lašinių
4 
Čili pipirų
4 
Česnako skiltelių
2 
Rozmarino šakelių
10  g
MAGGI vištienos prieskonių
1  Šaukštas
Druskos
1  a.š
Pipirų
3  a.š
Alyvuogių aliejaus
250  ml
Grietinėlės
100  ml
Brendžio
Kopijuoti

Patarimai ir triukai

Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.

Eksportuoti ingredientus

Pasirinkite iš ingredientų sąrašo

Kopijuoti
.

Rodyti maistines vertes

Energija
873.21 kcal
Angliavandeniai
13.7 g
Riebalai
47.37 g
Baltymai
80.61 g
Informacija apie porciją

Instrukcija

140 Minučių
  • Žąsies paruošimas

    10 Min
    Čili pipirus supjaustyti griežinėliais, česnako skilteles nulupti ir nuo rozmarinų šakelių nubraukti lapelius. Viską sumaišyti ir sudėti į žąsies vidų. Įberti druskos, pipirų, vištienos prieskonių, įpilti alyvuogių aliejaus ir įtrinti žąsį iš vidaus. Tada su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi gerai įtrintį ir išorę.
  • Žąsies kepimas

    60 Min
    Lašinius supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant žasies krūtinėlės, kad pilnai padengtų. Perrišti virvele, kad laikytųsi. Su šakute šiek tiek pabadyti žąsį tose vietose, kur daugiausia mėsos. Taip kepant išbėgs riebalų perteklius. Tada įkaitinti keptuvę su sviestu ir žąsį apkepti iš visų pusių. Vėliau kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ant grotelių 40 min. Apačioje būtinai reikia padėti gilesnę skardą.
  • Žąsies kepimas

    60 Min
    Praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios žąsį sulaistyti su į skardą nuvarvėjusiais riebalais. Taip daryti kas 10-15 min. iki kepimo pabaigos. Iš viso kepti reikia apie 1 val. 30 min.
  • Žąsies kepimas

    10 Min
    Likus 10 min. iki kepimo pabaigus žąsį tolygiai apipilti grietinėle, sumaišyta su brendžiu. Vėliau, žasiai iškepus, nuo jos nuimti virvelę bei lašinukus.
Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Žąsies paruošimas 4

Žąsies paruošimas
: Čili pipirų, Česnako skiltelių, Rozmarino šakelių, Žąsies, Druskos, Pipirų, MAGGI vištienos prieskonių, Alyvuogių aliejaus

Čili pipirus supjaustyti griežinėliais, česnako skilteles nulupti ir nuo rozmarinų šakelių nubraukti lapelius. Viską sumaišyti ir sudėti į žąsies vidų. Įberti druskos, pipirų, vištienos prieskonių, įpilti alyvuogių aliejaus ir įtrinti žąsį iš vidaus. Tada su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi gerai įtrintį ir išorę.

Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Žąsies kepimas 4

Žąsies kepimas Žąsies kepimas
: Lašinių, Sviesto

Lašinius supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant žasies krūtinėlės, kad pilnai padengtų. Perrišti virvele, kad laikytųsi. Su šakute šiek tiek pabadyti žąsį tose vietose, kur daugiausia mėsos. Taip kepant išbėgs riebalų perteklius. Tada įkaitinti keptuvę su sviestu ir žąsį apkepti iš visų pusių. Vėliau kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ant grotelių 40 min. Apačioje būtinai reikia padėti gilesnę skardą.

Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Žąsies kepimas 4

Žąsies kepimas Žąsies kepimas

Praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios žąsį sulaistyti su į skardą nuvarvėjusiais riebalais. Taip daryti kas 10-15 min. iki kepimo pabaigos. Iš viso kepti reikia apie 1 val. 30 min.

Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Žąsies kepimas 4

Žąsies kepimas Žąsies kepimas

Likus 10 min. iki kepimo pabaigus žąsį tolygiai apipilti grietinėle, sumaišyta su brendžiu. Vėliau, žasiai iškepus, nuo jos nuimti virvelę bei lašinukus.

Receptas PDF formatu

Ačiū už įvertinimą!

Mes laukiame jūsų apžvalgos!

Jūs jau įvertinote šį receptą / produktą.

Spustelėkite žvaigždžių, kurias norite apdovanoti, skaičių: kuo didesnis skaičius, tuo geresnis įvertinimas.

Submit

Komentarai 0

Please enter proper keywords 0/4000
Įveskite savo vardą
Atšaukti
Siųsti
Komentuoti įkelti daugiau

Atraskite daugiau receptų

  • Kalėdų patiekalai
  • Naujieji metai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Šeimos patiekalai
  • Su mėsa
  • Vakarienė
  • Velykos

Raskite daugiau receptų

Parodykite daugiau receptų

  • Kalėdinė žąsis, įdaryta obuoliais

    Kalėdinė žąsis, įdaryta obuoliais

    155 Min Lengva
  • Užkepta svogūnų sriuba

    Užkepta svogūnų sriuba

    75 Min Lengva
  • Bulvių pyragas su jautiena

    Bulvių pyragas su jautiena

    70 Min Lengva
  • Itališka kaimo sriuba

    Itališka kaimo sriuba

    95 Min Lengva

Parodykite daugiau receptų

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Privatumo nuostatos
  • Slapukai
  • Susisiekite su mumis
  • Nuostatos ir sąlygos
  • LT
  • LV
  • ET