Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

0
140 Min
Tarpinis

Ingredientai

-
4 Porcijos
+

Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius: Čia

1 
Žąsies
50  g
Sviesto
100  g
Lašinių
4 
Čili pipirų
4 
Česnako skiltelių
2 
Rozmarino šakelių
10  g
MAGGI vištienos prieskonių
1  Šaukštas
Druskos
1  a.š
Pipirų
3  a.š
Alyvuogių aliejaus
250  ml
Grietinėlės
100  ml
Brendžio

Patarimai ir triukai

Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.

Eksportuoti ingredientus

Pasirinkite iš ingredientų sąrašo

Kopijuoti
Ingredientai dabar yra jūsų mainų srityje
.

Rodyti maistines vertes

Energija
873.21 kcal
Angliavandeniai
13.7 g
Baltymas
80.61 g
Riebalai
47.37 g
Informacija apie porciją
Gaminkime

Instrukcija

140 Minučių
Žąsies paruošimas
10 Min
Čili pipirus supjaustyti griežinėliais, česnako skilteles nulupti ir nuo rozmarinų šakelių nubraukti lapelius. Viską sumaišyti ir sudėti į žąsies vidų. Įberti druskos, pipirų, vištienos prieskonių, įpilti alyvuogių aliejaus ir įtrinti žąsį iš vidaus. Tada su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi gerai įtrintį ir išorę.
Žąsies kepimas
60 Min
Lašinius supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant žasies krūtinėlės, kad pilnai padengtų. Perrišti virvele, kad laikytųsi. Su šakute šiek tiek pabadyti žąsį tose vietose, kur daugiausia mėsos. Taip kepant išbėgs riebalų perteklius. Tada įkaitinti keptuvę su sviestu ir žąsį apkepti iš visų pusių. Vėliau kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ant grotelių 40 min. Apačioje būtinai reikia padėti gilesnę skardą.
Žąsies kepimas
60 Min
Praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios žąsį sulaistyti su į skardą nuvarvėjusiais riebalais. Taip daryti kas 10-15 min. iki kepimo pabaigos. Iš viso kepti reikia apie 1 val. 30 min.
Žąsies kepimas
10 Min
Likus 10 min. iki kepimo pabaigus žąsį tolygiai apipilti grietinėle, sumaišyta su brendžiu. Vėliau, žasiai iškepus, nuo jos nuimti virvelę bei lašinukus.
Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Žąsies paruošimas 4

Žąsies paruošimas
: Žąsies, Čili pipirų, Česnako skiltelių, Rozmarino šakelių, MAGGI vištienos prieskonių, Druskos, Pipirų, Alyvuogių aliejaus

Čili pipirus supjaustyti griežinėliais, česnako skilteles nulupti ir nuo rozmarinų šakelių nubraukti lapelius. Viską sumaišyti ir sudėti į žąsies vidų. Įberti druskos, pipirų, vištienos prieskonių, įpilti alyvuogių aliejaus ir įtrinti žąsį iš vidaus. Tada su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi gerai įtrintį ir išorę.

Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Žąsies kepimas 4

Žąsies kepimas Žąsies kepimas
: Sviesto, Lašinių

Lašinius supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant žasies krūtinėlės, kad pilnai padengtų. Perrišti virvele, kad laikytųsi. Su šakute šiek tiek pabadyti žąsį tose vietose, kur daugiausia mėsos. Taip kepant išbėgs riebalų perteklius. Tada įkaitinti keptuvę su sviestu ir žąsį apkepti iš visų pusių. Vėliau kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ant grotelių 40 min. Apačioje būtinai reikia padėti gilesnę skardą.

Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Žąsies kepimas 4

Žąsies kepimas Žąsies kepimas

Praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios žąsį sulaistyti su į skardą nuvarvėjusiais riebalais. Taip daryti kas 10-15 min. iki kepimo pabaigos. Iš viso kepti reikia apie 1 val. 30 min.

Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Žąsies kepimas 4

Žąsies kepimas Žąsies kepimas

Likus 10 min. iki kepimo pabaigus žąsį tolygiai apipilti grietinėle, sumaišyta su brendžiu. Vėliau, žasiai iškepus, nuo jos nuimti virvelę bei lašinukus.

Receptas PDF formatu
parsisiųsti
Ačiū už įvertinimą!
Mes laukiame jūsų apžvalgos!

Jūs jau įvertinote šį receptą / produktą.

Spustelėkite žvaigždžių, kurias norite apdovanoti, skaičių: kuo didesnis skaičius, tuo geresnis įvertinimas.

Siųsti
Asset 10

Komentarai 0

0/4000
Įveskite savo vardą