Anties krūtinėlė su karamelizuotais svogūnais
60
Min
Tarpinis
4
Antienos krūtinėlės
1 Stiklinė
Baltojo vyno
8
Mažų svogūnų
4 Šaukštai
Rudojo cukraus
80 g
Sviesto
1 a.š
Druskos
1
Šviežio rozmarino
1 Žiupsnelis
Šalavijo
.
Rodyti maistines vertes
Energija
512.1 kcal
Angliavandeniai
32.08 g
Baltymas
42.4 g
Riebalai
20.49 g
Informacija apie porciją
Instrukcija
60 Minučių
Anties krūtinėlės kepimas
30 Min
Gerai nuvalome anties krūtinėles.
Sviestą ištirpiname gilioje keptuvėje, įmetame šalavijo ir rozmarino.
Apkepame krūtinėles ant kaitrios ugnies – po 4 min. iš odos pusės ir 3 min. iš mėsos pusės. Kai kepiname iš odos pusės, išsiskyrusias anties sultis nuolat pilame ant krūtinėlės paviršiaus.
Apskrudinus krūtinėles, pilame baltojo vyno ir leidžiame jam garuoti. Vynui išgaravus, dedame druską.
Dedame krūtinėles į kepimo formą, užpilame susidariusį padažą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200°C. Kepame apie 10 min.
Svogūnų paruošimas
30 Min
Kol vynas garuoja, ruošiame svogūnus: nulupame išorinį sluoksnį, truputį patrumpiname šakneles, o viršūnėlę paliekame nepaliestą. Keptuvėje ištirpiname sviesto, apkepame svogūną švelniai vartydami, kol įgauna aukso spalvą. Tuomet suberiame cukrų, įpilame MAGGI ekologiško žolelių sultinį ir uždengę troškiname apie 18–20 min.
Komentarai 0