Itališki virtinukai Gnocchi su rikotos sūriu
30
Min
Lengva
400
g
Bulvių
2
Kiaušinių
200
g
Rikotos sūrio
50
g
Parmezano sūrio
250
g
Miltų
150
g
Sviesto
3
Šalavijo lapelių
1
a.š
Pipirų
.
Rodyti maistines vertes
Energija
1488.07 kcal
Angliavandeniai
127.2 g
Baltymas
44.76 g
Riebalai
89.23 g
Informacija apie porciją
Instrukcija
30 Minučių
Tešlos paruošimas
20 Min
Išvirti neluptas bulves ant silpnos kaitros. Išvirusias nulupti ir sutrinti. Iš trintų bulvių suformuoti „šulinėlį“, suberti miltus, rikotos sūrį, tarkuotą parmezano sūrį, du kiaušinio trynius ir viską gerai išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Gautą masę padalinti į keletą dalių, paberti miltų ant stalo ir rankomis iškočioti 2-3 cm storio "dešreles". Supjaustyti jas 1-2 cm storio gabaliukais. Sumesti juos į pasūdytą verdantį vandenį ir laukti, kol iškils. Pavirti 1-2 minutes ir su kiaurasamčiu ištraukti į indą.
Patiekalo paruošimas
10 Min
Į įkaitintą keptuvę įdėti sviestą ir jam pradėjus skystėti, įmesti šalavijo lapus. Pakepinti, kol šalavijo lapeliai apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Į keptuvę sudėti gnocchi, paskaninti pipirais ir persilade prieskoniais. Užtenka apkepti 2 minutes ir jau galima ragauti. Kad būtų dar skaniau, serviruojant užberti šiek tiek parmezano sūrio.
Komentarai 0