Kalėdinė žąsis, įdaryta obuoliais
155
Min
Lengva
3500 g
Žąsies
3
Šviežio rozmarino šakelės
5
Obuolių
2 Kubai
3
Česnako skiltelių
1 a.š
Druskos
.
Rodyti maistines vertes
Energija
810.92 kcal
Angliavandeniai
9.38 g
Baltymas
152.52 g
Riebalai
13.95 g
Informacija apie porciją
Instrukcija
155 Minučių
Žąsies paruošimas
15 Min
Iš žąsies išimame riebalinę dalį, ją supjaustome gabaliukais ir trumpai pakepame keptuvėje. Pakepintus spirgučius sumaišome su ketvirčiais supjaustytais obuoliais. Į šį mišinį įberiame druskos, smulkiai pjaustyto česnako skilteles ir susmulkintą rozmariną. Taip pat įdedame vištienos prieskonių, jais ištriname ir žąsies vidų.
Žąsį prikemšame obuolių ir spirgučių mase.
Kepimas
140 Min
Ją uždengiame folija ir kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. 1 kg žąsies kepa apie 40 minučių, tad pagal žąsies svorį skaičiuokite kepimo laiką. Po valandos kepimo foliją nukelkite, užpilkite paruoštu vištienos sultiniu ir toliau kepkite uždengę. Praėjus reikiamam laikui patikrinkite žąsį peiliu, ar iškepė. Jeigu mėsa dar rausva, kepkite papildomai atidengtoje skardoje (iki valandos).
Komentarai 0