Prancūziška višta puode
110
Min
Lengva
1
Viščiuko
2
Česnako skiltelių
1.5
Šaukštai
Dižono garstyčių
2
Kubai
1
Pankolio
3
Morkų
1
Šviežio čiobrelio
1
Šaukštas
Baltojo vyno acto
1
Šaukštas
Sviesto
1
Šaukštas
Miltų
2
a.š
Druskos
.
Rodyti maistines vertes
Energija
127.54 kcal
Angliavandeniai
8.82 g
Baltymas
12.06 g
Riebalai
4.83 g
Informacija apie porciją
Instrukcija
110 Minučių
Vištos paruošimas
5 Min
Česnaką sutriname, kad jis būtų košelės konsistencijos. Vištą įtriname druska, pipirais ir trintais česnakais bei garstyčiomis (šaukštelį garstyčių pasilikite daržovėms).
Sultinio paruošimas
10 Min
Pasiruošiame sultinį – 1 litre verdančio vandens ištirpiname 2 kubelius „Maggi“ sultinio.
Į puodą suberiame stambiai supjaustytas morkas, pankolį, šaukštelį garstyčių, šakelę čiobrelio, užpilame paruoštu sultiniu.
Vištos kepimas
85 Min
Iki pusės nardiname vištą (priklauso nuo puodo dydžio) ir uždengę šauname kepti į gerai įkaitintą orkaitę (200 °C). Kepame apie 1 valandą ir 10 min.
Po nustatyto laiko atidengiame dangtį ir pakepame dar apie 15 min., kad viršus gražiai apskrustų.
Pateikimas
10 Min
Iškeptą vištą atsargiai išimame. Į puode likusį sultinį įpilame šaukštą baltojo vyno acto arba citrinos sulčių. Jei norite tirštesnio padažo, šaukštą minkšto sviesto išsukite su šaukštu miltų, įmaišykite į padažą ir pakaitinkite.
Pabaigoje pabarstome smulkintų petražolių ar krapų.
Komentarai 0