Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

0
140 Min
Tarpinis

Ingredientai

-
6 Porcijos
+

Šis patiekalas buvo optimizuotas 6 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius: Čia

600 g
Vištienos šlaunelių
500 g
Įvairių grybų
20 g
Džiovintų baravykų
300 g
Moliūgo
1 
Poro
2 
Česnako skiltelių
1 
Šviežio čiobrelio
2 Šaukštai
Miltų
50 ml
Pieno
80 g
Grietinės
1 a.š
Druskos
50 g
Sviesto
400 g
Sluoksniuotos šaldytos tešlos
1 
Kiaušinių

Patarimai ir triukai

Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.

Eksportuoti ingredientus

Pasirinkite iš ingredientų sąrašo

Kopijuoti
Ingredientai dabar yra jūsų mainų srityje
.

Rodyti maistines vertes

Baltymas
29.3 g
Energija
643.48 kcal
Angliavandeniai
48.77 g
Riebalai
37.55 g
Informacija apie porciją
Gaminkime

Instrukcija

140 Minučių
Grybų paruošimas
50 Min
Jei grybai šaldyti, leidžiame atšilti, džiovintus grybus užpilame trupučiu verdančio vandens ir paliekame bent 10 min. Visą susidariusį skystį išsaugome tolimesnei gamybai. Įkaitiname didelę keptuvę ir į ją pilame šlakelį aliejaus bei dedame pusę nurodyto kiekio sviesto. Kai šis ištirpsta, sudedame į keptuvę pasmulkintus grybus (pusę nurodyto kiekio), paskirstome juos tolygiai per visą keptuvės plotą ir pirmas 4-5 minutes kepame nemaišydami. Šiam laikui praėjus galima grybus vieną kartą pamaišyti, apversti ir toliau vėl neliesdami kepame apie 2-3 minutes, kol bent dalis grybų gražiai paruduos. Iškepusius grybus išimame į atskirą dubenį.Į karštą keptuvę sudedame likusį sviestą, pilame dar truputį aliejaus, sudedame likusius grybus ir viską pakartojame darkart. Iškepusius grybus atidedame.
Vištos kepimas
30 Min
Į tą pačią keptuvę pilame truputį aliejaus, suberiame smulkiai supjaustytą porą (baltąją ir šviesiai žalią dalis) ir kelias minutes pakepiname. Sudedame smulkintas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepame vis pamaišydami dar 2-3 minutes. Į keptuvę sudedame gabaliukais pjaustytas vištienos šlauneles, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų ir apkepame kartu su daržovėmis. Ten pat sudedame kubeliais supjaustytą moliūgą, grybus, užpilame pasiruoštu sultiniu – 1 kubelį ekologiško „Maggi“ sultinio ištirpiname 500 ml verdančio vandens, taip pat supilame nuo grybų mirkymo likusį skystį. Uždengę keptuvę dangčiu paliekame troškintis ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.
Troškinio užbaigimas
10 Min
Dubenėlyje sumaišome pieną ir miltus, kad gautųsi tiršta košelė. Supilame ją į troškinį ir viską gerai išmaišome, leidžiame paburbuliuoti (jei trūksta skysčio, galima įpilti dar sultinio). Galiausiai, sudedame grietinę, išmaišome ir paragaujame, ar netrūksta druskos ir pipirų.
Tešlos paruošimas
20 Min
lšimame tešlą iš šaldiklio ir paliekame ją kambario temperatūroje apie 10 minučių. Miltais dosniai pabarstę stalviršį, imamės kočioti tešlą. Lakštas turi gautis tokio dydžio, kad lengvai uždengtų kepimo indą, kuriame baigsime ruošti pyragą, ir dar liktų kraštelis tešlos saugiai užspausti. 6. Sudedame troškinį į keraminį ar stiklinį kepimo indą. Atsargiai atkeliame tešlos lakštą nuo stalviršio ir perkeliame ant kepimo indo. Tešlos kraštelius gerai prispaudžiame prie kepimo indo (kad tvirčiau sukibtų, galima konditeriniu teptuku vandeniu ar kiaušinio plakiniu lengvai patepti kraštelius). Galiausiai, kiaušinio plakiniu aptepame visą pyrago viršų, aštriu peiliuku padarome kelias nedideles įpjovas tešloje (kad galėtų išeiti garas) ir pabarstome tešlos viršų žiupsneliu stambios jūros druskos.
Pyrago kepimas
30 Min
Ilgai nedelsdami šauname 30 minučių į iki 180 laipsnių įkatintą, kol tešla pakils ir taps gražiai auksinė.
Vištienos pyragas su tešlos kepure

Grybų paruošimas 5

Grybų paruošimas Grybų paruošimas Grybų paruošimas

Jei grybai šaldyti, leidžiame atšilti, džiovintus grybus užpilame trupučiu verdančio vandens ir paliekame bent 10 min. Visą susidariusį skystį išsaugome tolimesnei gamybai. Įkaitiname didelę keptuvę ir į ją pilame šlakelį aliejaus bei dedame pusę nurodyto kiekio sviesto. Kai šis ištirpsta, sudedame į keptuvę pasmulkintus grybus (pusę nurodyto kiekio), paskirstome juos tolygiai per visą keptuvės plotą ir pirmas 4-5 minutes kepame nemaišydami. Šiam laikui praėjus galima grybus vieną kartą pamaišyti, apversti ir toliau vėl neliesdami kepame apie 2-3 minutes, kol bent dalis grybų gražiai paruduos. Iškepusius grybus išimame į atskirą dubenį.Į karštą keptuvę sudedame likusį sviestą, pilame dar truputį aliejaus, sudedame likusius grybus ir viską pakartojame darkart. Iškepusius grybus atidedame.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Vištos kepimas 5

Vištos kepimas Vištos kepimas Vištos kepimas

Į tą pačią keptuvę pilame truputį aliejaus, suberiame smulkiai supjaustytą porą (baltąją ir šviesiai žalią dalis) ir kelias minutes pakepiname. Sudedame smulkintas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepame vis pamaišydami dar 2-3 minutes. Į keptuvę sudedame gabaliukais pjaustytas vištienos šlauneles, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų ir apkepame kartu su daržovėmis. Ten pat sudedame kubeliais supjaustytą moliūgą, grybus, užpilame pasiruoštu sultiniu – 1 kubelį ekologiško „Maggi“ sultinio ištirpiname 500 ml verdančio vandens, taip pat supilame nuo grybų mirkymo likusį skystį. Uždengę keptuvę dangčiu paliekame troškintis ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Troškinio užbaigimas 5

Troškinio užbaigimas Troškinio užbaigimas

Dubenėlyje sumaišome pieną ir miltus, kad gautųsi tiršta košelė. Supilame ją į troškinį ir viską gerai išmaišome, leidžiame paburbuliuoti (jei trūksta skysčio, galima įpilti dar sultinio). Galiausiai, sudedame grietinę, išmaišome ir paragaujame, ar netrūksta druskos ir pipirų.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Tešlos paruošimas 5

Tešlos paruošimas Tešlos paruošimas Tešlos paruošimas

lšimame tešlą iš šaldiklio ir paliekame ją kambario temperatūroje apie 10 minučių. Miltais dosniai pabarstę stalviršį, imamės kočioti tešlą. Lakštas turi gautis tokio dydžio, kad lengvai uždengtų kepimo indą, kuriame baigsime ruošti pyragą, ir dar liktų kraštelis tešlos saugiai užspausti. 6. Sudedame troškinį į keraminį ar stiklinį kepimo indą. Atsargiai atkeliame tešlos lakštą nuo stalviršio ir perkeliame ant kepimo indo. Tešlos kraštelius gerai prispaudžiame prie kepimo indo (kad tvirčiau sukibtų, galima konditeriniu teptuku vandeniu ar kiaušinio plakiniu lengvai patepti kraštelius). Galiausiai, kiaušinio plakiniu aptepame visą pyrago viršų, aštriu peiliuku padarome kelias nedideles įpjovas tešloje (kad galėtų išeiti garas) ir pabarstome tešlos viršų žiupsneliu stambios jūros druskos.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Pyrago kepimas 5

Pyrago kepimas Pyrago kepimas Pyrago kepimas

Ilgai nedelsdami šauname 30 minučių į iki 180 laipsnių įkatintą, kol tešla pakils ir taps gražiai auksinė.

Receptas PDF formatu
parsisiųsti
Ačiū už įvertinimą!
Mes laukiame jūsų apžvalgos!

Jūs jau įvertinote šį receptą / produktą.

Spustelėkite žvaigždžių, kurias norite apdovanoti, skaičių: kuo didesnis skaičius, tuo geresnis įvertinimas.

Siųsti
Asset 10

Komentarai 0

0/4000
Įveskite savo vardą