Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jau tampa tradicija, kad prieš didžiąsias metų šventes Maggi į Gian Luca Demarco kulinarijos studiją pakviečia žymius šalies tinklaraštininkus ir maisto entuziastus. Šį kartą Maggi“ pakvietė į Tarptautinę Velykų vakarienę, kur taip pat dalyvavo Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos narės. Renginyje žymusis šefas supažindino su svarbiausiais Europos šalių Velykų patiekalais ir tradicijomis, o Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos narės iš skirtingų šalių, pasidalino patirtimi apie Velykų papročius ir tradicijas jų gimtosiose šalyse.

Gian Luca Demarco susirinkusiems pasakojo, kad daugelis Vakarų ir Pietų Europos Velykų patiekalų yra panašūs – juose dominuoja ėriukas, įvairūs mieliniai kepiniai ir skirtingais būdais ruošiami kiaušiniai – skysti pilami į sriubas, dar žali ir neplakti dedami į pyragus ar net su visu lukštu – tiesiai ant pyrago viršaus.

„Ėrieną per Velykas daugelyje Europos šalių įprasta valgyti jau nuo seno, dar prieš Krikščioniškųjų tradicijų įsigalėjimą. Lietuvoje, kaip ir kitose šiauresnėse šalyse ar Amerikoje, dominuoja kiauliena, bet tokios šalys kaip Prancūzija, Italija ar Graikija neįsivaizduoja savo Velykų stalo be ėriuko. Kiaušiniai taip pat yra svarbi Velykų tradicijos dalis, nes jie susiję su atgimimu ir prisikėlimu. Ir nors Lietuvoje įprasta valgyti virtus kiaušinius, kitose šalyse yra kur kas daugiau jų panaudojimo galimybių. Pavyzdžiui, Graikijoje raudonai dažyti kiaušiniai yra sudedami tiesiai į pyrago tešlos pynę. Panašių kepinių turime ir Italijoje“, – teigia italų virtuvės šefas.