Šis patiekalas buvo optimizuotas 7 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.
Sūrius dubenėlyje sumaišykite. Cukiniją stambiai sutarkuokite ir sudėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų bei sviestą. Pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies maždaug 10 min. Tada įmaišykite druską, pipirus bei MAGGI prieskonius ir nukelkite nuo ugnies.
Į kepimo indą (35x30 cm) įklokite šešis lazanijos lapus, paskleiskite trečdalį cukinijų masės, užberkite trečdalį sūrių mišinio. Ant jų užklokite kitus šešis lazanijos lapus. Ant jų sudėkite pusę likusios cukinijų masės, ant šios – pusę likusio sūrių mišinio. Užklokite paskutinius lazanijos lapus. Ant viršaus sudėkite likusią cukinijų masę. Tada karštą vandenį arba sultinį atsargiai užpilkite ant paruoštos lazanijos. Užberkite likusį sūrį.
Pašaukite indą į 180 °C orkaitę ir maždaug 30 min. kepkite. Paskui užpilkite grietinėlę. Kepkite dar maždaug 30 min., kol lazanija sugers grietinėlę, o jos paviršius ims rusvėti.