Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Paieška
  • Receptai
  • #tausokime maistą
  • Maggi Ambasadoriai
  • Maggi
  • Produktai
  • Prisijungti
  • Visi receptai
  • Greiti patiekalai
  • Grill patiekalai
  • Jūsų šventiniam stalui
  • Makaronų patiekalai
  • Mėsos patiekalai
  • Sriubos
  • Vegetariški patiekalai
  • Tausokime maistą kartu!
  • Kaip planuoti savo pirkinius?
  • Patarimai ir įkvėpimai
  • Apie Maggi
  • Renginiai
  • Visi produktai
  • Sultiniai
  • Padažai
  • Mišiniai antriems patiekalams
  • Prieskoniai
  • Greitai paruošiami patiekalai
Maggi
Maggi
  • Paieška
  • Receptai
  • #tausokime maistą
  • Maggi Ambasadoriai
  • Maggi
  • Produktai
  • Prisijungti
  • Visi receptai
  • Greiti patiekalai
  • Grill patiekalai
  • Jūsų šventiniam stalui
  • Makaronų patiekalai
  • Mėsos patiekalai
  • Sriubos
  • Vegetariški patiekalai
  • Tausokime maistą kartu!
  • Kaip planuoti savo pirkinius?
  • Patarimai ir įkvėpimai
  • Apie Maggi
  • Renginiai
  • Visi produktai
  • Sultiniai
  • Padažai
  • Mišiniai antriems patiekalams
  • Prieskoniai
  • Greitai paruošiami patiekalai
Vištienos pyragas su tešlos kepure

Vištienos pyragas su tešlos kepure

(0)
140 Min
Tarpinis
Pirkti

Ingredientai

6 Porcijos

Šis patiekalas buvo optimizuotas 6 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Vištienos šlaunelių
500  g
Įvairių grybų
20  g
Džiovintų baravykų
300  g
Moliūgo
1 
Poro
2 
Česnako skiltelių
1 
Šviežio čiobrelio
1  Kubas
MAGGI BIO vištienos sultinys
2  Šaukštai
Miltų
50  ml
Pieno
80  g
Grietinės
1  a.š
Druskos
50  g
Sviesto
400  g
Sluoksniuotos šaldytos tešlos
1 
Kiaušinių
Kopijuoti

Patarimai ir triukai

Mūsų geriausi patarimai ir patarimai, kaip pritaikyti porcijų dydžius.

Eksportuoti ingredientus

Pasirinkite iš ingredientų sąrašo

Kopijuoti
.

Rodyti maistines vertes

Energija
643.48 kcal
Angliavandeniai
48.77 g
Riebalai
37.55 g
Baltymai
29.3 g
Informacija apie porciją

Instrukcija

140 Minučių
  • Grybų paruošimas

    50 Min
    Jei grybai šaldyti, leidžiame atšilti, džiovintus grybus užpilame trupučiu verdančio vandens ir paliekame bent 10 min. Visą susidariusį skystį išsaugome tolimesnei gamybai. Įkaitiname didelę keptuvę ir į ją pilame šlakelį aliejaus bei dedame pusę nurodyto kiekio sviesto. Kai šis ištirpsta, sudedame į keptuvę pasmulkintus grybus (pusę nurodyto kiekio), paskirstome juos tolygiai per visą keptuvės plotą ir pirmas 4-5 minutes kepame nemaišydami. Šiam laikui praėjus galima grybus vieną kartą pamaišyti, apversti ir toliau vėl neliesdami kepame apie 2-3 minutes, kol bent dalis grybų gražiai paruduos. Iškepusius grybus išimame į atskirą dubenį.Į karštą keptuvę sudedame likusį sviestą, pilame dar truputį aliejaus, sudedame likusius grybus ir viską pakartojame darkart. Iškepusius grybus atidedame.
  • Vištos kepimas

    30 Min
    Į tą pačią keptuvę pilame truputį aliejaus, suberiame smulkiai supjaustytą porą (baltąją ir šviesiai žalią dalis) ir kelias minutes pakepiname. Sudedame smulkintas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepame vis pamaišydami dar 2-3 minutes.Į keptuvę sudedame gabaliukais pjaustytas vištienos šlauneles, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų ir apkepame kartu su daržovėmis. Ten pat sudedame kubeliais supjaustytą moliūgą, grybus, užpilame pasiruoštu sultiniu – 1 kubelį ekologiško „Maggi“ sultinio ištirpiname 500 ml verdančio vandens, taip pat supilame nuo grybų mirkymo likusį skystį. Uždengę keptuvę dangčiu paliekame troškintis ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.
  • Troškinio užbaigimas

    10 Min
    Dubenėlyje sumaišome pieną ir miltus, kad gautųsi tiršta košelė. Supilame ją į troškinį ir viską gerai išmaišome, leidžiame paburbuliuoti (jei trūksta skysčio, galima įpilti dar sultinio). Galiausiai, sudedame grietinę, išmaišome ir paragaujame, ar netrūksta druskos ir pipirų.
  • Tešlos paruošimas

    20 Min
    lšimame tešlą iš šaldiklio ir paliekame ją kambario temperatūroje apie 10 minučių. Miltais dosniai pabarstę stalviršį, imamės kočioti tešlą. Lakštas turi gautis tokio dydžio, kad lengvai uždengtų kepimo indą, kuriame baigsime ruošti pyragą, ir dar liktų kraštelis tešlos saugiai užspausti.6. Sudedame troškinį į keraminį ar stiklinį kepimo indą. Atsargiai atkeliame tešlos lakštą nuo stalviršio ir perkeliame ant kepimo indo. Tešlos kraštelius gerai prispaudžiame prie kepimo indo (kad tvirčiau sukibtų, galima konditeriniu teptuku vandeniu ar kiaušinio plakiniu lengvai patepti kraštelius). Galiausiai, kiaušinio plakiniu aptepame visą pyrago viršų, aštriu peiliuku padarome kelias nedideles įpjovas tešloje (kad galėtų išeiti garas) ir pabarstome tešlos viršų žiupsneliu stambios jūros druskos.
  • Pyrago kepimas

    30 Min
    Ilgai nedelsdami šauname 30 minučių į iki 180 laipsnių įkatintą, kol tešla pakils ir taps gražiai auksinė.
Vištienos pyragas su tešlos kepure

Grybų paruošimas 5

Grybų paruošimas Grybų paruošimas Grybų paruošimas

Jei grybai šaldyti, leidžiame atšilti, džiovintus grybus užpilame trupučiu verdančio vandens ir paliekame bent 10 min. Visą susidariusį skystį išsaugome tolimesnei gamybai. Įkaitiname didelę keptuvę ir į ją pilame šlakelį aliejaus bei dedame pusę nurodyto kiekio sviesto. Kai šis ištirpsta, sudedame į keptuvę pasmulkintus grybus (pusę nurodyto kiekio), paskirstome juos tolygiai per visą keptuvės plotą ir pirmas 4-5 minutes kepame nemaišydami. Šiam laikui praėjus galima grybus vieną kartą pamaišyti, apversti ir toliau vėl neliesdami kepame apie 2-3 minutes, kol bent dalis grybų gražiai paruduos. Iškepusius grybus išimame į atskirą dubenį.Į karštą keptuvę sudedame likusį sviestą, pilame dar truputį aliejaus, sudedame likusius grybus ir viską pakartojame darkart. Iškepusius grybus atidedame.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Vištos kepimas 5

Vištos kepimas Vištos kepimas Vištos kepimas

Į tą pačią keptuvę pilame truputį aliejaus, suberiame smulkiai supjaustytą porą (baltąją ir šviesiai žalią dalis) ir kelias minutes pakepiname. Sudedame smulkintas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepame vis pamaišydami dar 2-3 minutes.Į keptuvę sudedame gabaliukais pjaustytas vištienos šlauneles, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų ir apkepame kartu su daržovėmis. Ten pat sudedame kubeliais supjaustytą moliūgą, grybus, užpilame pasiruoštu sultiniu – 1 kubelį ekologiško „Maggi“ sultinio ištirpiname 500 ml verdančio vandens, taip pat supilame nuo grybų mirkymo likusį skystį. Uždengę keptuvę dangčiu paliekame troškintis ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Troškinio užbaigimas 5

Troškinio užbaigimas Troškinio užbaigimas

Dubenėlyje sumaišome pieną ir miltus, kad gautųsi tiršta košelė. Supilame ją į troškinį ir viską gerai išmaišome, leidžiame paburbuliuoti (jei trūksta skysčio, galima įpilti dar sultinio). Galiausiai, sudedame grietinę, išmaišome ir paragaujame, ar netrūksta druskos ir pipirų.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Tešlos paruošimas 5

Tešlos paruošimas Tešlos paruošimas Tešlos paruošimas

lšimame tešlą iš šaldiklio ir paliekame ją kambario temperatūroje apie 10 minučių. Miltais dosniai pabarstę stalviršį, imamės kočioti tešlą. Lakštas turi gautis tokio dydžio, kad lengvai uždengtų kepimo indą, kuriame baigsime ruošti pyragą, ir dar liktų kraštelis tešlos saugiai užspausti.6. Sudedame troškinį į keraminį ar stiklinį kepimo indą. Atsargiai atkeliame tešlos lakštą nuo stalviršio ir perkeliame ant kepimo indo. Tešlos kraštelius gerai prispaudžiame prie kepimo indo (kad tvirčiau sukibtų, galima konditeriniu teptuku vandeniu ar kiaušinio plakiniu lengvai patepti kraštelius). Galiausiai, kiaušinio plakiniu aptepame visą pyrago viršų, aštriu peiliuku padarome kelias nedideles įpjovas tešloje (kad galėtų išeiti garas) ir pabarstome tešlos viršų žiupsneliu stambios jūros druskos.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Pyrago kepimas 5

Pyrago kepimas Pyrago kepimas Pyrago kepimas

Ilgai nedelsdami šauname 30 minučių į iki 180 laipsnių įkatintą, kol tešla pakils ir taps gražiai auksinė.

Receptas PDF formatu

Ačiū už įvertinimą!

Mes laukiame jūsų apžvalgos!

Jūs jau įvertinote šį receptą / produktą.

Spustelėkite žvaigždžių, kurias norite apdovanoti, skaičių: kuo didesnis skaičius, tuo geresnis įvertinimas.

Submit

Komentarai 0

Please enter proper keywords 0/4000
Įveskite savo vardą
Atšaukti
Siųsti
Komentuoti įkelti daugiau

Atraskite daugiau receptų

  • Kalėdų patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Pietūs
  • Šeimos patiekalai
  • Su mėsa
  • Vakarienė
  • Velykos

Raskite daugiau receptų

Parodykite daugiau receptų

  • Šiupininė sriuba

    Šiupininė sriuba

    203 Min Lengva
  • Troškinta menkė

    Troškinta menkė

    30 Min Lengva
  • Daržovingas plovas su jautiena

    Daržovingas plovas su jautiena

    91 Min Tarpinis
  • Vegetariški virtinukai

    Vegetariški virtinukai

    80 Min Lengva

Parodykite daugiau receptų

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Privatumo nuostatos
  • Slapukai
  • Susisiekite su mumis
  • Nuostatos ir sąlygos
  • LT
  • LV
  • ET