Jei kartais atrodo, kad visi žinomi kopūstų gaminimo variantai jau išbandyti, tai visas keptas kopūstas jus gali tikrai nustebinti. Tai skanus ir sotus patiekalas, kai nesinori mėsos.
Ingredientai
4
Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Čia rasite daugiau informacijos apie pakoreguotus porcijų dydžius:
Pirmiausia nupjaukite kopūsto apačią, kad jis stabiliai stovėtų skardoje. Nuo kopūsto pašalinkite negražius arba nudžiūvusius išorinius lapus.
Padažo paruošimas
15
Min
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir tada įdėkite į keptuvę susmulkintą šoninę. Leiskite riebalams ištirpti ir tada į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką. Švelniai pakaitinkite ir supilkite garstyčias, medų, obuolių sultis ir 2 šaukštus Maggi sultinio. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Į padažą įdėkite sviestą, leiskite jam ištirpti. Padažą pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Daržovių paruošimas ir kepimas
60
Min
Supjaustytas daržoves, t.y. morkas, bulves ir svogūnus, sudėkite į keptuvę arba į ketaus puodą su dangčiu. Daržoves išdėliokite kraštuose, o kopūsto galvą dėkite į vidurį. Tiek kopūstą, tiek daržoves užpilkite padažu. Kepimo skardą ar puodą su daržovėmis uždenkite folija arba dangčiu ir pašaukite įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę . Kopūstą ir daržoves kepkite apie 45 minučių, kartais vis palaistydami padažu. Tada nuimkite foliją arba dangtį ir dar pakepkite apie 15 min vis palaistydami padažu.
Kopūsto paruošimas
3
:
žiedinio kopūsto
Pirmiausia nupjaukite kopūsto apačią, kad jis stabiliai stovėtų skardoje. Nuo kopūsto pašalinkite negražius arba nudžiūvusius išorinius lapus.
Padažo paruošimas
3
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir tada įdėkite į keptuvę susmulkintą šoninę. Leiskite riebalams ištirpti ir tada į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką. Švelniai pakaitinkite ir supilkite garstyčias, medų, obuolių sultis ir 2 šaukštus Maggi sultinio. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Į padažą įdėkite sviestą, leiskite jam ištirpti. Padažą pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Daržovių paruošimas ir kepimas
3
Supjaustytas daržoves, t.y. morkas, bulves ir svogūnus, sudėkite į keptuvę arba į ketaus puodą su dangčiu. Daržoves išdėliokite kraštuose, o kopūsto galvą dėkite į vidurį. Tiek kopūstą, tiek daržoves užpilkite padažu. Kepimo skardą ar puodą su daržovėmis uždenkite folija arba dangčiu ir pašaukite įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę . Kopūstą ir daržoves kepkite apie 45 minučių, kartais vis palaistydami padažu. Tada nuimkite foliją arba dangtį ir dar pakepkite apie 15 min vis palaistydami padažu.